naravni
 
zgodovinski
 
morje

Zabava in šport

Plaže u Puli

Plaža Valkane, Plaža Histria, Plaža Stoja, Plaža Brioni, Plaža Havajsko, Plaža Ambrela, Plaža Vile Štinjan

Vir: Turistička zajednica grada Pule

Sto kilometrov pešpoti

Vsi tisti, ki obožujete naravo in pohodništvo, boste v Pulju zares uživali v vašem konjičku. Namreč, v puljski okolici se nahaja več kot sto kilometrov obeleženih pešpoti. V bližini Pulja po znani Carski šumi, ki je prijetna tako poleti kot spomladi, je razvejanih približno 30 km stez, del teh poti pa je ob morju. V kolikor želite preživeti svoj oddih v sprehodih po pešpoteh, vsekakor pojdite na Turistično skupnost mesta Pulja, na naslov Forum 3, kjer vam bodo z veseljem dali zemljevid z začrtanimi stezami.

Naj vas spomnimo, da hoja spodbuja izločevanje hormona za prijetno razpoloženje in počutje. Mogoče je prav letni dopust priložnost, da naredite prvi korak k prijetnemu počutju, v kolikor nimate časa za sprehode med vašim delom.

Vir: Turistička zajednica grada Pule

Aquarium Pulj

Aquarium se nahaja v obalni avstro-ogrski trdnjavi Verudela, ki je stara 122 let, v turističnem naselju Verudela v mestu Pulju. Kaj vse se nahaja v Aquariumu?Ohranjeni prostori trdnjave v dveh nadstropjih, predor in rov okrog utrdbe; predstavniki jadranske flore in favne, zaščiteni in strupeni morski organizmi, na 1.200 m2 v približno 40 bazenih z morsko vodo; center za okrevanje morskih želv; kemični in biološki praktikum; poletna terasa »Ribnjak« v rovu in kantina »K.u.K.« v 1. nadstropju z vsakodnevno ponudbo mediteranskih in avstro-ogrskih jedi; razstave: »Stara ribiška orodja«, »Fotografije puljskih trdnjav in predmetov iz K.u.K. monarhije«; morsko gledališče za otroke in prostori za praznovanje rojstnega dne (»Gusar« in »Princesa«); prodajalne s spominki.

 Izobraževalni in zabavni programi: interaktivne igre za vse starosti znotraj in pred Aquariumom, gledališke igre, praznovanja ob rojstnih dnevnih in praznikih, proslave dogodkov z eko koledarja, predstavitve knjig itn.; prikaz recikliranja odpadkov, izdelava mila na osnovi izvlečkov iz alg, izdelava herbarija v kemičnem in biološkem praktikumu (vključeno v ceno vstopnice za Aquarium, vsak dan od ponedeljka do petka, od 11. do 12. ure); morska znanstvena delavnica za otroke za kreativen oddih (od ponedeljka do petka, od 10. do 12. ure, atraktivne vaje in poskusi, obvezna prijava na vhodu v Aquarium); morski kamp za otroke za spoznavanje morske biologije (vsak dan od ponedeljka do petka, od 8. do 16 ure).

Vir: Turistička zajednica grada Pule