naravni
 
zgodovinski
 
morje
 
Lokacija: Rovinj (Evropa)
 
Lokacija: Rovinj (Hrvaška)

Splošno o Rovinju

Na čudoviti istrski obali (Hrvaška), tik pod Limskim kanalom, se nahaja najbolj romantičen kraj v Sredozemlju! Mesto Rovinj je prava destinacija za vse vas, ki hrepenite po sentimentalnem ozračju davno minulih časov. Če kjerkoli v Sredozemlju, lahko to najdete tukaj, v mestu, ki je s svojim romantičnim življenjem pričelo na otoku, čigar omejeni prostor je pogojeval gradnjo tesno skupaj postavljenih hiš, ozkih ulic in majhnih trgov, ki se jih še dandanes ni dotaknil moderni urbanizem.

 Panoramski pogled

več

Z morske strani je mesto zaščiteno z visoko senčno obalo in zidovi hiš, ki so zgrajene na strmih stenah, v smeri proti kopnem pa ga obdaja čvrsto obzidje. Nad mestom kraljuje baročna cerkev Sv. Eufemije, s čigar 60 metrov visokega stolpa se razlega pogled na sivo–rdeče strehe in dimnike, ulice in trge, luko in pristanišče z ladjami in čolni, marino z jahtami.

Vir: Turisitčka zajednica grada Rovinja  

Narava

Mesto Rovinj je prava destinacija za vse vas, ki hrepenite po sentimentalnem ozračju davno minulih časov.

Zabava & šport

To je kraj, ki nudi številne možnosti – sprehode po čudoviti pokrajini, ukvarjanje s športnimi in drugimi rekreativnimi dejavnostmi, jadranje, potapljanje, plezanje, vožnje s kolesom, nato odkrivanje skritih lepot…

Zgodovina & kultura

Začetki življenja Rovinja segajo na nekdanji otoku Mons Albanus. Prvi arheološki ostanki, ki kažejo na zametke življenja, segajo v bronasto dobo, staro mestno jedro pa se je začelo razvijati v 3. stoletju.

Posebnosti kraja

Romantičen in skrivnosten, pa obenem tudi poln različnih možnosti za nepozabno zabavo, vse to je Rovinj, ki postaja in ostaja mesto, v katerega si želiš še vrniti.

Video Rovinj, Istra