naravni
 
zgodovinski
 
jezera
 
Lokacija: Bled (Evropa)
 
Lokacija: Bled (Slovenija)

Splošno o Bledu

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Bled privablja poslovneže, umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade, ljudi z vsega sveta. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo.

Narava

Tisto, kar dela Bled tako poseben je narava. Izoblikovala je najlepše oblike, jim dodala pridih nežnosti in jih odela v čudovite barve. Drsenje po modrozeleni gladini jezera, obisk otočka, poraslega z bujnim zelenjem, sprehod po soteski divje reke Radovne, spust v skrivnostno kraško jamo, vzpon na okoliške hribe in planote ter pogled na neokrnjeno naravo Triglavskega narodnega parka.

Zabava & šport

Tako za tiste željne zabave kot za športne navdušence na Bledu skoraj ni omejitev. Naravne lepote lahko izkoristite za aktivne počitnice. Veslanje in surfanje po jezeru, ribolov, vožnja s kajaki in rafting po alpskih rekah, ježa v naravi in planinarjenje po okoliških hribih, kolesarjenje in golf, letenje z baloni in jadralnimi padali… Po napornem dnevu pa – prijetna osvežitev v jezeru ali v hotelskih bazenih s termalno vodo. In večer se lahko prične …

Zgodovina & kultura

Podoba raja! Dovolj dobro le za vas in kralje. Če ste doslej s kralji delili le usodo sveta, lahko od trenutka, ko se boste zagledali v jezero z otokom s cerkvico in gradom na strmi skali nad njim, delite z njimi še občudovanje nad podobo raja, kot je kraj staroslovanske boginje Žive imenoval eden največjih evropskih pesnikov, France Prešeren.

Posebnosti kraja

Ni pravega doživetja Bleda brez legendarne blejske rezine, vožnje s "fijakerji" ali obisk otočka s tradicionalno pletno. Kaj je kremšnita? Zlato zapečena podloga iz listnatega testa, narejenega z maslom in ne margarino, slastna vanilijeva krema, ravno prav gosta, da se ob rezanju ne razleze in da je okus tako popoln, stepena sladka smetana, v ravno pravem razmerju z vanilijevo kremo, in ponovno hrustljavo listnato testo potreseno s sladkorjem v prahu. Le komu se ne bi pocedile sline ...