naravni
 
zgodovinski
 
gore
 
jezera
 
Lokacija: Bohinj (Evropa)
 
Lokacija: Bohinj (Slovenija)

Splošno o Bohinju

Bohinj je geografsko ime za prostor, ki obsega Zgornjo in Spodnjo Bohinjsko dolino, Nomenjsko dolino in jezersko skledo (Bohinjsko jezero). K Bohinju prištevamo še nekaj višje ležečih naselij, kot so Koprivnik, Gorjuše in Nemški Rovt, ter pripadajoče gore in planine naštetih enot. Bohinj leži na jugovzhodnem delu Julijskih Alp. Tako pa je Bohinj opisal dr. Julius Kugy v svojem delu Julijske Alpe v podobi: »Bohinjska dolina - dolga odprta kotlina, skozi katero se pretaka v skalah rojena Savica s svetlo zelenimi vilinskimi vodami, sočnimi travniki z idiličnim čarom, iz tihega miru pozdravljajoče prijazne vasi, okrog gore slikovitih obrisov, zavite v temne smrekove gozdove, v višavah na oblakih praznični prestol Triglava.«
Vir: wikipedija

Narava

1001 razlog za obisk Bohinja: mirna jezera in bučeči slapovi, globoke soteske in tihi tolmuni, plahe živali in razkošno alpsko cvetje, navdušujoče kreacije narave in veličastni naravni pojavi... Vedno znova drugačen in hkrati ostaja enak. Bohinj - oaza na sončni strani Alp. 

Zabava & šport

Osvojite Bohinj: zanimive točke, primerne za enodnevne izlete ali kratke pohodniške podvige. Ne pretežki, ne prelahki izzivi vas nagradijo s prelepimi razgledi na Bohinjsko kotlino.

Zgodovina & kultura

Obogatite svoja doživetja z razumevanjem raziskovanega prostora in ljudi. Samostojno ali z vodnikom lahko raziskujete zanimiva zgodovinska dejstva, kulturne spomenike, ljudsko umetnost in spremljevalne zgodbe.

Posebnosti kraja

Več kot 60 % Bohinja leži v osrednjem in obrobnem območju Triglavskega narodnega parka (TNP). Edini narodni park v Sloveniji je zato pomemben element pri oblikovanju in razvoju turistične destinacije Bohinj.