zgodovinski
 
gore
 
reke

Zabava in šport

Rafting

Rafting je najbolj zaželen šport poletja v Dolini Soče. Ponuja vam možnost, da skupaj s prijatelji ali družino smaragdno lepotico Sočo spoznate na poseben način. Ker predhodno znanje ni potrebno, lahko edinstveni izziv sprejme skoraj vsakdo. Režim na reki Soči:
Plovba po reki Soči je dovoljena od 15. marca do 31. oktobra; od 9.00 do 18.00 ure. Priporočamo vam, da se odločite za spremstvo izkušenih in usposobljenih domačih vodnikov. Vse aktivnosti v, na in ob rekah Soča in Koritnica se izvajajo na lastno odgovornost.
Na reko se vstopa samo na določenih vstopno-izstopnih mestih. Za uporabo vstopno-izstopnih mest morajo imeti uporabniki dovolilnico. Prepovedano je kampiranje izven urejenih kampov. Neupoštevanje pravil se kaznuje v skladu z odlokom. Bodimo spoštljivi do narave in parkirajmo na urejenih parkirnih mestih.

Zanimivost: Najboljše pogoje za hidrospeed ponuja Kobariška soteska. Soteskanje je pod vodstvom domačih vodnikov dovoljeno na potoku Pršjak..

Kajak

Za ljubitelje divjih voda je Soča eden najbolj zaželenih ciljev v Evropi. Reka Soča je med kajakaši priljubljena destinacija. Na našem območju ponuja prav vse: odsek Soče med tolmunom Otona in Kobaridom je najbolj priljubljen med kajakaši, umirjen tok med prodišči od Kobarida do Tolmina pa je primeren za začetnike, družine ali šole. Režim na reki Soči:
1. Plovba po reki Soči je dovoljena od 15. marca do 31. oktobra; od 9.00 do 18.00 ure.
2. Priporočamo vam, da se odločite za spremstvo izkušenih in usposobljenih domačih vodnikov.
3. Vse aktivnosti v, na in ob rekah Soča in Koritnica se izvajajo na lastno odgovornost.
4. Na reko se vstopa samo na določenih vstopno-izstopnih mestih.
5. Za uporabo vstopno-izstopnih mest morajo imeti uporabniki dovolilnico.
7. Neupoštevanje pravil se kaznuje v skladu z odlokom.
8.  Bodimo spoštljivi do narave in parkirajmo na urejenih parkirnih mestih.

Soteskanje

Slikovite soteske, slapove in tolmune lahko obiskovalci doživijo na priljubljenem soteskanju. Soteskanje oziroma kanjoning je pod vodstvom domačih vodnikov dovoljen na potoku Pršjak (pri Trebuši)  in Sušec (pri Srpenici).
Režim na reki Soči:
1. Plovba po reki Soči je dovoljena od 15. marca do 31. oktobra; od 9.00 do 18.00 ure.
2. Priporočamo vam, da se odločite za spremstvo izkušenih in usposobljenih domačih vodnikov.
3. Vse aktivnosti v, na in ob rekah Soča in Koritnica se izvajajo na lastno odgovornost.
4. Na reko se vstopa samo na določenih vstopno-izstopnih mestih.Za uporabo vstopno-izstopnih mest morajo imeti uporabniki dovolilnico.
5. Prepovedano je kampiranje izven urejenih kampov.
6. Neupoštevanje pravil se kaznuje v skladu z odlokom.
7.  Bodimo spoštljivi do narave in parkirajmo na urejenih parkirnih mestih.