naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
jezera
 
Lokacija: Kočevje (Evropa)
 
Lokacija: Kočevje (Slovenija)

Splošno o Kočevju

Občina Kočevje se ponaša z izredno biološko raznovorstnostjo (rjavi medved, ris, divja mačka, belorepi orel, sivi volk, …), neokrnjeno naravo v 6 pragozovih, podzemnim pretakanjem vode in kraškim svetom. Kočevje, nekdaj središče nemškega poselitvenega otoka, je doživelo razvoj s prihodom železnice in razmahom premogovništva. Zaradi svoje lege je odlično izhodišče za izlete po okoliških gozdovih in hribih.
Vir: visitdolenjska.eu   


Narava

Gorato območje Kočevske preraščajo mogočni gozdovi jelk, bukev in smrek. V obsežnih gozdovih še vedno živijo medvedi, volkovi, risi in druge vrste divjadi.

Zabava & šport

Pohodne poti v skupni dolžini 982 km vodijo iz dežele suhe robe preko kočevskih gozdov do najbolj južnih krajev Slovenije ob reki Kolpi, iz Bele krajine preko Gorjancev po poteh belih menihov in romarskih poti do Suhe krajine in doline reke Krke.

Zgodovina & kultura

Kočevje, nekdaj središče nemškega poselitvenega otoka, je doživelo razvoj s prihodom železnice in razmahom premogovništva.

Posebnosti kraja

Med je registriran kot blagovna znamka in prihaja z območja Kočevskega Roga, ki se razprostira do reke Krke in Kolpe s približno sto petdeset tisoč hektarji površine.