naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
jezera

Posebnosti

Po deželi rjavega medveda

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/49_Kocevski_medved_532585.jpgProgram vključuje:

3x nočitev v dvoposteljnih sobah lokalnih ponudnikov, 3x zajtrk, 2x večerja, 1x kosilo, 1x najem kolesa, 1x najem čolnov in opreme, transfer prtljage, itinerarij, zemljevidi, organizacija, vstopnine (ogled suhorobarstva, Škrabčeva domačija, Maticova etno hiša)

Vir: slovenia.info

Kočevsko ribiška

Kočevsko-ribniška je najvišje ležeči predel regije, saj vrhovi v tem koncu presegajo 1200 m. nadmorske višine, posamezna naselja pa ležijo tudi na 900 m. nadmorske višine. Brezmejne poti vas vodijo po neokrnjeni naravi, obsežnem območju Nature 2000 in gozdovih, v katerih domujejo tudi rjavi medved, volk in ris.

Kostelska rakija

 Kostelska RakijaKostelska rakija je sadni destilat pridelan na območju občin Kostel, Osilnica in Kočevje. Destilat je pridobljen iz mešanega sadja, jabolk, hrušk in sliv avtohtonih sort. Prav zaradi uporabe avtohtonih sort sadja in naravnih danosti ima, sadni destilat poimenovan Kostelska rakija, povsem svoje značilnosti, ki se odražajo v prepoznavni cvetici prijetnega okusa.

Glede na uporabljeno vrsto sadja poznamo štiri vrste žganja z značilnimi aromami. Sadjevec je mešano sadno žganje s prijetno aromo iz raznovrstnih vrst in sort sadja. Slivovka sodi med prvovrstno domače žganje iz sliv. Hruškovo žganje ima izrazito aromo, pridobimo ga iz hrušk sort: tepka, moštanka, preška, štajerka in gašperna. Jabolčno žganje ima značilno blag okus, pridobimo ga iz sort: krivopecelj, bobovec, carjevič, kanadka, kosmač, beličnik, zlata pramena, voščenka, čebulnik, maškotele in pisanke.

Vir: visitdolenjska.eu

Zanimivost: Med je registriran kot blagovna znamka in prihaja z območja Kočevskega Roga, ki se razprostira do reke Krke in Kolpe s približno sto petdeset tisoč hektarji površine. Od drugih slovenskih vrst medu se razlikuje po mnogo višjih kakovostnih standardih.