naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
jezera

Zabava in šport

Naravoslovna pot Jelenov studenec

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/planinska_ko%C3%84%C5%A4a_532508.jpgSredi mogočnih gozdov jelke in bukve na Stojni nad Kočevjem nas na kratek izlet popelje posebej označena pot. Izhodišče poti je pri planinskem domu Koči pri Jelenovem studencu (850 m), kjer nas bogata informativna tabla pouči o sami poti in znamenitostih, ki jih bomo srečali ob poti. Pot je deloma samostojna (označena z jelenovimi stopinjami) deloma je združena s planinsko potjo, ki vodi na razgledni Mestni vrh (1034m). Tudi tu stoji informativna tabla, ki nam prikaže zgodovino kraja ter znamenitosti področja. Pot se nato prične spuščati in pod južnimi pobočji Mestnega vrha se vrnemo na izhodišče. Pot je lahka in primerna tudi za družinski izlet.

Vir: slovenia.info

Gozdna učna pot Rožni studenec

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/IMG_7181_518000.jpgPot se začne v Kočevju na Marofu,kjer je na ogled forma viva kiparja Staneta Jarma. 3 km dolga pot je označena s sovo in vas bo vodila po krožni poti od Pristave do Rožnega studenca, skozi gozd do jezu na reki Rinži, do Mrzlega studenca in nazaj. Nadvse je primerna za otroke, ki s pomočjo igral in informativnih tabel spoznavajo življenje v gozdu. 

Vir: slovenia.info

Grajska pot

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/Ko%C3%84%C5%A4evje2_532217.jpgPot nas popelje do razvalin gradu Fridrihštajn, ki je bil prvič zgrajen l. 1423 in je povezan z ljubezensko zgodbo Veronike Deseniške in Friderika Celjskega. Od tod je prekrasen pogled na mesto Kočevje z okolico.

Vir: slovenia.info

Kalanova pot

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/planinska_ko%C3%84%C5%A4a_532169.jpgEnourna hoja po strmi in kratki poti nas pripelje do priljubljene izletniške točke Koče pri Jelenovem studencu. Kočo so poimenovali po bližnjem studencu, ki ne presahne niti v vročih poletnih dneh. Koče je tudi izhodišče za krajše pohode na Mestni vrh, grad Fridrihštajn ali Livoldski vrh. Pot je strmejša, vendar nezahtevna.

Vir: slovenia.info

Plezalna pot na Fridrihštajn

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2014/pictures_TB_attractions_532196.jpgJe zelo zahtevna zavarovana pot po stenah Fridrihštajna. Začetek je v vznožju zahodne stene. Po deloma previsni steni se spomočjo klinov in pletenic povzpnemo do dvorišča ruševin gradu. Nameščenih je 30 klinov in 45 m pletenic. 

Source: slovenia.info

Zanimivost: Trimčkova planinska pot - Gre za 12 km dolgo krožno pots 5 kontrolnimi točkami. Izhodišče je na avtobusni postaji v Kočevju. Označena je s Knafelčevo markacijo in napisom TP. Pot je lahka in primerna za enodnevni družinski pohod.

Vir: slovenia.info