vsi parki
 
 
 
 
 
nacionalni
 
 
 
 
 
naravni
 
 
 
 
 
zgodovinski
 
 
 
 
 
vodni
 
 
 
 
 
zabaviščni
 
 
 
 
 
tematski
 
 
 
 
 
pustolovski
 
 
 
 
smučanje
 
 
 
morje
 
 
 
gore
 
 
 
reke
 
 
 
jezera
 
 
 
naselja
 

Splošno o Koroški

Koroška obsega območje treh dolin – Mežiške, Dravske in Mislinjske ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp, ki dajejo pokrajini pečat samosvoje prvobitnosti in čvrstosti. Z nekaj nad tisoč km2 in nekaj nad štiriinsedemdeset tisoč prebivalci sodi regija med manjše slovenske regije. Neokrnjena gorska narava in gozdovi z razvejano mrežo gorskih cest in poti nudijo raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj. Enako lepe in vznemirljive so postaje na teh poteh, kjer bo vsakega popotnika sprejelo robato, a dobrodušno gostoljubje domačinov, ponosnih naslednikov samorastnikov.

Vir: Koroška

Narava

Geopark Karavanke je čezmejni geopark vpisan v evropsko (EGN) in svetovno (GGN) mrežo geoparkov pod okriljem UNESCO in leži na območju stika Afriške in Evropske tektonske plošče. Pri "spoprijemanju plošč" se je iz morskega dna dvignila gmota kamnin, ki danes tvorijo eno najdaljših gorskih verig – Alpe.

Zabava & šport

Poleg planinskih poti je na Koroškem preko 30 tematskih pohodnih poti, na katerih lahko z vsemi čuti doživljate naravo na pobegu iz urbanega vrveža v spokojnost širnih koroških gozdov in celkov raztresenih samotnih kmetij.

Zgodovina & kultura

Je pa tudi ena najstarejših slovenskih industrijskih regij. Danes skušamo rezultate dala knapov, pavrov, oglarjev, flosarjev, tesarjev in kovačev vtkati v kar najbolj pristen in živ prikaz te naše pomembne dediščine.

Posebnosti kraja

Na Koroškem si boste morali za jedačo in pijačo vzeti čas, saj priprava marsikatere koroške jedi po receptu, ki si ga gospodinje že desetletja šepetajo iz roda v rod, iz ene hiše v drugo, zahteva precej znanja, skrbi in časa.