naravni
 
zgodovinski
 
Lokacija: Loška dolina (Evropa)
 
Lokacija: Loška dolina (Slovenija)

O Loški dolini

Iz objema hribovitega sveta, poraslega z mogočnimi gozdovi, se razkrivata dve kraški polji, Loško polje in manjše Babno polje. V tisočletjih ju je izoblikovala vztrajnost vode, ki je najedala v apnence in dolomite, mrzli zimski vetrovi z zasneženega Snežnika ter nenazadnje vztrajne in marljive roke domačinov, ki se že stoletja prilagajajo trdim zakonitostim narave.
Obiskovalci te kraje zaradi njihove prvinskosti radi poimenujejo neodkriti biser. Raziskovalci naravnih ali kulturnih lepot se od tu ne boste poslovili ravnodušni. Pri  pregovorno sicer vase zaprtih Notranjcih boste vedno našli izredno gostoljubne, prijazne in včasih malce samosvoje gostitelje.
Vir: Javni zavod za kulturo in turizem grad Snežnik  

Narava

Oglejte si naravne in kulturne znamenitosti Loške doline in Babnega Polja. Podobe narave in človekovih stvaritev spreminjajo svoje odseve skozi menjavanje letnih časov, njihova brezčasna veličina pa nas navdaja z občudovanjem.

Zabava & šport

Začutite moč, ki vam jo daje gibanje v neokrnjeni naravi. Sami ali v družbi, peš, s kolesom, na konju, po kamniti poti, snegu ali skozi prosojnost neba ... Podajte se v prostranost naravnega okolja, začutite svežino zraka, ki z dihom krepi telo in bistri duha.

Zgodovina & kultura

Zaradi svoje strateške lege je bilo območje Loške doline razmeroma gosto poseljeno  že v prazgodovini. Pestro prazgodovinsko, antično in srednjeveško dogajanje so razkrila številna arheološka najdišča, med katerimi sta najpomembnejši Križna gora in Ulaka. Najstarejši najdeni predmeti so iz konca bronaste in začetka starejše železne dobe.

Posebnosti kraja

Pridne in spretne roke ustvarjajo za vas. Izdelke navdihuje preteklost in plemeniti izvirna, individualna ustvarjalnost.