naravni
 
pustolovski
 
reke
 
Lokacija: Postojna (Evropa)
 
Lokacija: Postojna (Slovenija)

Splošno o Postojni

Postojna je  sodobno, urejeno in prijazno mesto. Pečat turističnega mesta ji daje predvsem svetovno znana Postojnska jama, pa tudi manjše okoliške jame kot so Otoška jama ter Pivka in Črna jama.

Samo 10 km oddaljen od Postojne pa se sredi visoke skalne stene bohoti Predjamski grad, ki buri domišljijo z znano legendo o srednjeveškemu vitezu Erazmu Predjamskem. več

Postojna z okolico nudi obiskovalcem obilo zanimivosti, predvsem edinstvenih naravnih znamenitosti in kulturno zgodovinskih spomenikov. Razgibani tereni v okolici so idealni za tek, pohodništvo, jahanje, nabiranje gob in ostalih gozdnih sadežev. Bližnji vrhovi Nanos, Sv.Lovrenc, Javornik in drugi pa vabijo v svoje okrilje tudi zahtevnejše planince. Turistični utrip dajejo mestu tudi številne prireditve. Največji sta gotovo Furmanski praznik in Viteške igre.

Vir: Slovenia.info

Narava

Planinsko polje je svetovno znan primer idealnega kraškega polja - popolnoma zaprta kotanja med prikupnimi vzpetinami Haasbergom, Planinsko goro, Lanskim vrhom, Laškim ravnikom...

Zabava & šport

Izkoristite čudovito naravo za kolesarske izlete, jesenska potepanja in odkrivanje skritih biserov kulturne in naravne dediščine. Navdušenci nad avanturističnimi aktivnostmi lahko svoje želje zadovoljite z obiskom pustolovskega parka in panoramskimi poleti.

Zgodovina & kultura

Postojna in njena okolica je bila naseljena že v najstarejših obdobjih človeške zgodovine. O prvih prebivalcih na tem območju pričajo najdbe iz Predjame, Postojnske jame in Betalovega spodmola.

Posebnosti kraja

Danes se Postojna predstavlja kot sodobno, urejeno in prijazno mesto. Pečat turističnega mesta ji daje predvsem svetovno znana Postojnska jama, pa tudi manjše okoliške jame kot so Otoška jama ter Pivka in Črna jama.