zabaviščni
 
morje
 
Lokacija: Portorož (Evropa)
 
Lokacija: Portorož (Slovenija)

Splošno o Portorožu ...

Prepustite se Portorožu. Najcelovitejša wellness ponudba v Evropi si podaja roko z raznovrstnimi dogodki, urejenimi plažami, odličnimi hoteli, apartmaji, restavracijami in bari ob morju. Vabimo vas na sprostitev v Portorož in njegovo vedno zanimivo okolico. Blagodejna klima in zdravilne učinkovine iz bližnjih 700 let starih Sečoveljskih solin so nam omogočili dolgo tradicijo zdraviliškega turizma in zelo bogato wellness ponudbo.

Narava

Ne glede na to, ali dežuje ali sije sonce, se vaši najmlajši ne bodo dolgočasili. Poleti bodo lahko čofotali v zdravem in čistem morju, pozimi pa v naših zaprtih bazenih z ogrevano morsko vodo. Poležavanje na plaži bo brezskrbno za vso družino, saj imajo naši reševalci iz vode vse pod nadzorom. Široka portoroška promenada, obdana z zelenjem skozi vse leto, je kot nalašč za dolge sprehode z vozičkom. Ob postankih bodo otroci lahko uživali na igralih ob morju.

Zabava & šport

V vročih dneh lahko poležavate na naših plažah ali se osvežite z vodnimi športi. Tudi zabave pri nas nikoli ne zmanjka, dogodki so številni in raznovrstni. V naših klubih je vedno pravo razpoloženje za ples. Nočno življenje še posebej zaživi v poletnih mesecih. Vrhunec živahnega nočnega dogajanja je sredi avgusta, ko se odvijajo Portoroške noči. Takrat se za nekaj dni Portorož spremeni v eno samo zabavo, na kateri vsak najde nekaj zase.

Zgodovina & kultura

Portorož je bil že od 13. stoletja znan kot zdraviliški kraj, v katerem so menihi iz samostana sv. Lovrenca zdravili z morsko vodo in s slanico. Zdravilni učinki pri boleznih, kot so revmatizem, vodenica, škrofuloza, debelost in rane, so bili znani po bližnji in daljni okolici. Leta 1879 je piranski zdravnik dr. Giovanni Lugnano začel z oblogami solinskega blata, kopelmi ter pitjem slanice zdraviti revmatska in druga obolenja.

Posebnosti kraja

V Portorožu in Piranu, v mirnem in zelenem okolju v bližini morja, že vrsto let organiziramo protokolarne dogodke, mednarodne kongrese, poslovna srečanja ter kulturne in zabavne prireditve. Kongresni center Bernardin je prvi in največji kongresni center v Sloveniji. Vaš dogodek lahko priredimo tudi na nevsakdanjih lokacijah zunaj kongresnih dvoran, kot so piransko obzidje, galerije, muzeji, piranski trgi in Sečoveljske soline. Udeležencem bo tako srečanje še dolgo ostalo v spominu.