Posebnosti kraja

Letališče Portorož

Letališče Portorož (oznaka IATA: POW, oznaka ICAO: LJPZ) je tretje mednarodno letališče v Republiki Sloveniji. Ima strateško lego, saj je geografsko dobro umeščeno v srednjo Evropo ter ima dobre cestne povezave s središčem države in sosednjimi regijami. Od mondenega Portoroža je oddaljeno le 5 km, 15 km od hrvaškega Umaga in 20 km od italijanskega Trsta. K prepoznavnosti letališča Portorož v veliki meri prispeva dolgoletna tradicija ter storitve opravljene na najvišjem nivoju z zagotavljanjem varnosti in zasebnosti potnikov. Letališče je znano po parkerju usmerjevalcu zrakoplovov na kolesu z motorjem ter prijazni dobrodošlici z domačim žganjem. Prijazen in ustrežljiv pristop do vseh naših gostov, pa je eden izmed razlogov, da se naši gostje radi vračajo.

Aerodrom Portorož

Marina Portorož

Prva slovenska marina, zasnovana davnega leta 1974 na temeljih nekdanjih Lucijskih solin, obsega danes preko 1.000 priveznih mest v morju, na kopnem, v dveh halah in kanalu Fazan. Je varno umeščena v pred vetrovi iz vseh smeri zaščitenem vzhodnem delu Piranskega zaliva, kjer so ob vsakem letnem času ugodni pogoji za varno plovbo in ljubiteljsko jadranje.

Marina Portorož

Tradicija kongresnega turizma

V Portorožu in Piranu, v mirnem in zelenem okolju v bližini morja, že vrsto let organiziramo protokolarne dogodke, mednarodne kongrese, poslovna srečanja ter kulturne in zabavne prireditve. Kongresni center Bernardin je prvi in največji kongresni center v Sloveniji. Vaš dogodek lahko priredimo tudi na nevsakdanjih lokacijah zunaj kongresnih dvoran, kot so piransko obzidje, galerije, muzeji, piranski trgi in Sečoveljske soline. Udeležencem bo tako srečanje še dolgo ostalo v spominu.

Turistično združenje Portorož

Zanimivost: panoramski poleti Na Aerodromu Portorož izvajamo panoramske polete čez celo leto z motornim letalom Cessna 172, v katerem je prostora za tri potnike in pilota. V naprej imamo oblikovne najbolj priljubljene rute poletov, po predhodnem dogovoru, pa se lahko dogovorite tudi za polet po svojih željah. Cena poleta je izračunana po dolžini poleta in ne na osebo (za navedeno ceno lahko poletijo do trije potniki).

Aerodrom Portorož