naravni
 
zgodovinski
 
gore
 
Lokacija: Kamnik (Evropa)
 
Lokacija: Kamnik (Slovenija)

Splošno o Kamniku

Kamnik, živahno srednjeveško mestece v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, se ponaša z bogato zgodovino in tradicijo. Skupaj z zeleno okolico kar kliče po nepozabnih doživetjih. Odkrijte številne možnosti preživljanja prostega časa in se podajte na pot nepozabnih dogodivščin. Izkoristite dan in obiščite Kamnik!

Vir: TIC Kamnik  

Narava

Neokrnjena narava v naročju kamniških planin ponuja številne možnosti za več kot popoln oddih in aktivno preživljanje prostega časa. Odkrijte naravne lepote naše občine: bodisi sami bodisi v okviru vodenih ogledov in izletov.

Zabava & šport

V naročju Kamniško-Savinjskih Alp vas pričakuje Kamnik: srednjeveško mestece s podeželskim zaledjem. Kraj, kjer si roko podajo kultura, tradicija, neokrnjena narava, ki obljublja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, in odlična kulinarika.

Zgodovina & kultura

Kamnik velja za eno najlepših in najstarejših srednjeveških mest v Sloveniji. Leži v naročju Kamniško-Savinjskih Alp in se lahko pohvali s številnimi kulturnimi in sakralnimi spomeniki.

Posebnosti kraja

Odkrijte skrite kotičke Kamnika in okolice, prisluhnite zgodbam, ki jih pripoveduje bogata zgodovina, sprostite se v objemu zdravilnih termalnih voda, okusite sladkosti in dobrote Kamnika in se prepustite naravnim lepotam, ki jih v Kamniku in okolici ni malo.