naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
Lokacija: Ljubljana (Evropa)
 
Lokacija: Ljubljana (Slovenija)

Splošno o Ljubljani

Prebivalci, pa tudi številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto po meri človeka. Kljub temu, da se uvršča med srednje velika evropska mesta, ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice. Ljubljana je izvirno mesto, prepredeno s slikovitimi in prijetnimi kotički, kjer lahko doživite številna drobna presenečenja. Medtem ko pozimi pride na plan njen zasanjan srednjeevropski značaj, jo poleti odlikuje mediteranska sproščenost. Zaradi svoje geografske lege je Ljubljana tudi odlično izhodišče za odkrivanje izjemno raznolikih obrazov in lepot Slovenije. več

Osnovne informacije o Ljubljani:

Glavno mesto Republike Slovenije (Slovenija je članica Evropske unije od leta 2004.)
Površina: 275 km2
Število prebivalcev: 283.000
Povprečna januarska temperatura: - 0,3 °C
Povprečna junijska temperatura: 20,7 °C

Ostala multimedija od Ljubljane

Vir: Turizem Ljubljana   

Narava

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je mesto z zeleno dušo. Mestu, ki ga odlikuje visoka okoljska zavest, je vse do danes uspelo ohraniti zeleno podobo. Spoznajte priljubljene zelene kotičke Ljubljane!

Zabava & šport

Ljubljana je mesto s številnimi zelenimi površinami, ki ponuja dobre možnosti za šport in rekreacijo. Okolico mesta odlikujejo naravne lepote, do katerih vodijo številne pohodne in kolesarske poti. Slovenija je znana po svojih zdraviliščih, pa tudi po adrenalinskih dogodivščinah na brzicah alpskih rek.

Video Ljubljena Ljubljana


Zgodovina & kultura

Ljubljana je slikovito mesto, ki se ponaša z vrsto znamenitosti. V tem kratkem vodniku vam predstavljamo tiste največje, ki jih preprosto ne smete izpustiti.

Posebnosti kraja

Ljubljana velja za še neodkrit evropski biser, ki jo zaradi lepe arhitekturne podobe mnogi primerjajo s Prago. Njeno podobo so zaznamovala različna zgodovinska obdobja, najbolj pa nedvomno opus svetovno znanega arhitekta Jožeta Plečnika.