naravni
 
zgodovinski
 
smučanje
 
reke
 
jezera
 
Lokacija: Maribor (Evropa)
 
Lokacija: Maribor (Slovenija)

Splošno o Mariboru

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja.
Turistična destinacija Maribor - Pohorje, Osrednja Štajerska ponuja s svojo neverjetno raznolikostjo doživetja, pustolovščine in priložnosti za oddih ljubiteljem vina in kulinarike, športa in rekreacije, kulture, narave, turizma na podeželju in še posebej eko turizma, velnesa in dobrega počutja, (duhovnih) romanj, pa tudi kongresnega in poslovnega turizma, igralništva in nakupovanja.

Vir: TIC Maribor   

Narava

Maribor je kot štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, hkrati pa simpatično majhno in vpeto v čudovito naravo Pohorja na eni in vinorodnih gričev na drugi strani ter reke Drave, ki se vije skozenj. 

Zabava & šport

Ljubitelji kulturno-zgodovinskih znamenitosti se odpravite po starem mestnem jedru, kolesarji in pohodniki boste navdušeni nad razpredenostjo rekreacijskih poti in naravnimi lepotami, ki vas spremljajo ob njih, znanja, čudovitih razgledov ter naravne in kulturne dediščine željni se boste razveselili raznolikih tematskih, ljubitelji konjev pa jahalnih poti.

Zgodovina & kultura

Tam, kjer je že v antiki nastalo pomembno prometno križišče med Celeio in Falvio Solvo na eni strani ter Ptujem in Koroško na drugi strani, je danes drugo največje mesto v Sloveniji, Maribor. Skromna najdišča iz mlajše kamene dobe, žarna grobišča, keltske najdbe in rimska villa rustica pričajo o najstarejših sledovih naselitve na območju današnjega mesta.

Posebnosti kraja

V osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu, pred Hišo Stare trte še danes domuje najstarejša trta na svetu. Žametovka oz. modra kavčina je s potrjeno starostjo več kot 400 let…