naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
reke
 
Lokacija: Lendava (Evropa)
 
Lokacija: Lendava (Slovenija)

Splošno o Lendavi

Lendava leži v skrajnem severovzhodnem delu Slovenije, na tromeji med Slovenijo, Madžarsko in Hrvaško. O nastanku imena Lendava imamo več razlag. Po eni je dobila Lendava svoje ime po potoku Ledava, saj je bila Ledava s svojimi pritoki tako poimenovana že v srednjem veku.
Idilično mestece se razprostira na obronkih gričev v smeri sever - jug na močvirnatem območju med Kobiljskim potokom, potokom Ledava in potokom Črnec. Skozi mesto so se že v preteklih stoletjih vile pomembne trgovske poti, mesto je bilo tudi pomembno prometno vozlišče, za kar velja še danes, zato je šel sloves tega malega mesta daleč v svet.

Vir: Turizem Lendava

Narava

Narava je Lendavo bogato obdarila. Obdana z vinorodnim gričevjem, širno panonsko nižino ter potoki in rekami, je Lendava pravi kraj za obiskovalce, ki iščejo delček neokrnjene narave.

Zabava & šport

Lendava se nahaja tik ob meji z Madžarsko in sredi idilične vinorodne pokrajine. Bolj aktivni pa lahko s kolesom v enem dnevu obiščejo kar 3 države!

Zgodovina & kultura

Lendava je mesto z bogato zgodovino. Številne znamenitosti privabljajo vedno več radovednih obiskovalcev, ki si največkrat ogledajo lendavski grad, židovsko sinagogo ter mumijo Mihaela Hadika, ki se hrani v kapelici Svete Trojice v Lendavskih goricah.

Posebnosti kraja

Prava posebnost pokrajine in mesta pa je prav zdravilišče, ki ga odlikuje edinstvena fosilna, zdravilna termo-mineralna voda.