naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
zabaviščni

Narava

Reka Mura

http://www.beltinci.net/shared_images/projekti/mlinarska_pot/mura_zrak.jpgMura izvira v Nizkih Turah v Avstriji in je dolga 444 km. V Dravo se izliva pri Legradu na hrvaškem. Iz alpske preide Mura v Sloveniji v nižinsko reko, za katero je bil nekdaj značilen širok rečni prostor, s številnimi vijugami, stranskimi rokavi, zatoki, prodišči, poplavnimi logi in mrtvicami. Danes je večji del reke speljan v stalno strugo, kljub temu pa še vedno najdemo ob Muri mnoge rastlinske in živalske vrste, ki so drugod zaradi uničujočega vpliva človeka že povsem izginile. V preteklosti je bilo na reki veliko mlinov, ki so imeli gospodarski pomen. Danes sta na reki Muri dva mlina, plavajoči mlin pa samo eden, v Ižakovcih. Zelo zanimivi so še zmeraj delujoči brodi, ki so do leta 1922 služili kot edini prevoz preko reke Mure. Občina Beltinci ima kar dva broda (od skupno štirih) v Ižakovcih in Melincih.

Vir: ZTK Beltinci  

Krajinski park Goričko

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Goricko2.jpg/1024px-Goricko2.jpgObiskovalce pričakujejo stari mlini, starodavne, s slamo krite domačije, številne evangeličanske in katoliške cerkve, pa tudi največji grad na Slovenskem, ki ima toliko sob, kot je dni v letu.

Zanimivost: Bukovniško jezero z bioenergijo - Bukovniško jezero je prava zakladnica čudežne moči narave – energije, ki sprošča, pomirja in revitalizira. V bližini jezera je kapela Sv. Vida, ob kateri je izvir Vidov izvir z zdravilno vodo.

Vir: Sava Hotels&Resorts