naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
zabaviščni

Posebnosti

Terme 3000

T3 VodniParki 4V Termah 3000 – Moravskih Toplicah izvira črna termomineralna voda, ki jo črpamo že neverjetnih 50 let. Začelo se je z eno samo vrtino v zemljo, danes pa so Terme 3000 eden izmed največjih termalnih parkov v Sloveniji. Voda ima ima blagodejne učinke na počutje, predvsem pri revmatskih tegobah in težavah z lokomotornim sistemom. Črna termomineralna voda je temelj zdravstvene, wellness in kopališke ponudbe Term 3000. Ujeta je tudi v naši kozmetični liniji Thermalium.

Vir: Sava Hotels & Resorts

Terme Vivat

termalna-dozivetja/poolsBazenski kompleks Vivat obsega zunanje in notranje vodne površine. V pokritem delu, ki je preko izplavalnega bazena povezan z zunanjim delom kopališča, se nahaja velik rekreacijski bazen s številnimi vodnimi efekti (masažne klopi, slapovi, ...), dva whirlpoola in otroški bazenček, v zunanjem delu pa lahko zaplavate v olimpijskem bazenu (obratuje sezonsko), ali pa se potopite v objem zdravilne "črne" termalne vode.

Vsi bazeni so polnjeni s termalno vodo. Na strehi bazenskega kompleksa je za ljubitelje sončenja brez oblek na voljo nudistična terasa z lastnim jacuzzijem, ki poleg prijetnega doživetja ponuja čudovit razgled na razgibano goričko pokrajino.

Vir: Terme Vivat

Lončarska obrt (Filovci)

http://www.slovenia.info/pictures/TB_attractions/1/2013/Lon%C3%84%C5%A4arji_v_Filovcih,_foto_Luka_Esenko_465260.jpgLončarska obrt (Filovci)V Lončarski vasi Filovci se seznanite z lončarsko obrtjo in lončarskim izročilom, oglejte si cimprači oziroma muzej na prostem.

Vir: Slovenia.info

Zanimivost: Aqualoop – prvi tobogan na svetu s polnim obratom: najvišja točka Doživljajskega bazenskega kompleksa Terme 3000 je 22-metrski stolp z več tobogani. Daljše spuste omogočata tobogana dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti. Posebnost je eden najbolj spektakularnih toboganov daleč naokoli – Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom. Vir: Sava Hotels & Resorts