naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
smučanje
 
jezera
 
Lokacija: Celje (Evropa)
 
Lokacija: Celje (Slovenija)

Splošno o Celju

Ugodne naravne razmere so že v predrimski, posebej pa v rimski dobi nudile prebivalcem dobre možnosti za življenje. To je bil eden od razlogov, da se je na vzhodnem delu Spodnje Savinjske doline, ob njeni najnižji točki, že v halstattski in kasneje v keltski dobi razvila prva mestna naselbina, imenovana Keleia.
Danes živi v Celju skoraj 49.000 prebivalcev. Premišljen razvoj in svež zagon sta Celju v tretjem tisočletju nadela ugled zelo hitro rastočega mesta. Prijetnega za bivanje, privlačnega za ogled in zanimivega za investitorje. Danes mesto predstavlja razvojno, poslovno, ekonomsko, trgovsko, kulturno, izobraževalno, administrativno, zdravstveno, športno in sejemsko središče Savinjske regije.

Vir: Zavod Celeia Celje

Narava

Preplet travnikov in gozdov zagotavlja izjemno biotsko pestrost območja. Zaradi izjemne naravne dediščine je bil Boč z okolico najprej v domačem in nato tudi v evropskem merilu prepoznan kot naravovarstveno območje, ki ga je treba ohranjati.

Zabava & šport

Če ste v deželo prispeli s kolesom ali pa ste se odločili da s kolesom odkrivate kraje DEŽELE CELJSKE vas bo le ta očarala s svojo neposrednostjo in neokrnjeno naravo. Destinacija je prepredena s številnimi urejenimi kolesarskimi in pešpotmi, jahalnimi centri in površinami za golf.

Zgodovina & kultura

Tlakovane rimske ulice, redka starokrščanska krstilnica, mogočni Stari grad Celje in Knežji dvor (nekdanja knežja palača Celjskih), pa mestne cerkve in obnovljeno srednjeveško obzidje pričajo o nekdanji moči in slavi "druge Troje". Že kratek sprehod po mestu vam bo nevsiljivo razkril arhitekturne bisere iz še drugih, kasnejših obdobij.

Posebnosti kraja

Knežje mesto Celje je mesto z bogato zgodovino,  ki sega od obdobja rimske Celeie pa vse do srednjeveških knezov. Mesto danes predstavlja upravno, administrativno, kulturno, izobraževalno, poslovno , športno in sejemsko središče Savinjske regije.