naravni
 
zgodovinski
 
vodni

Posebnosti

Terme Dobrna

http://www.dezela-celjska.si/sites/www.dezela-celjska.si/files/styles/300x300/public/Slike%20084.jpgTerme Dobrna so sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Sloveča tradicija, ki sega v 15. stoletje, podnebje in čudovito naravno okolje, sprostitev, kvalitetna nega in oskrba, razvedrilo - vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo k nam goste iz vsega sveta.

Topli vrelec so poznali že stari Kelti in Rimljani. Leta 1403 se je voda prvič uporabljala v zdravstvene namene. Termalna voda na Dobrni velja za idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema.

V športnem parku se nahajajo: tenis igrišča na peščeni podlagi, namizni tenis, balinišče, kegljišče, vrtni šah, trim steza.  Nudimo brezplačno izposojo palic z nordijsko hojo in koles.

Vir: TIC Dobrna

Zanimivost: Termalni vrelec – Voda je brez barve, duha in okusa in ima ob vsakem letnem času  temperaturo 36°C. Voda domnevno prihaja iz globine 1200 metrov. Vir: TIC Dobrna