naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
zabaviščni
 
Lokacija: Podčetrtek (Evropa)
 
Lokacija: Podčetrtek (Slovenija)

Splošno o Podčetrtek

Občina Podčetrtek je mlada občina na vzhodu Slovenije, ki leži na meji s Hrvaško.Po površini meri 61 km2 in ima 3.374 prebivalcev v 26 naseljih.  Spada med izrazito turistične občine, kjer vodilno vlogo prevzemajo Terme Olimia, sledi pa jim intenzivno kmetijska panoga, ki jo pogojuje geografska razgibanost območja. Neokrnjena narava, dobro urejene poti, kulturne znamenitosti, kulinarika in domače vino so značilnosti občine.

Vir: Zavod Celeia Celje  

Narava

Podčetrtek je največji kraj na Sotelskem. Razteza se v dolini ob stranski cesti, ki se pri železniški postaji odcepi od glavne ceste Slovenska Bistrica-Mestinje-Brežice.

Zabava & šport

Neokrnjena narava, dobro urejene poti, kulturne znamenitosti, kulinarika in domače vino so značilnosti občine.

Zgodovina & kultura

Na vzpetini nad krajem je grad Podčetrtek, ki ga arhivi prvič omenjajo v 12. stoletju. Današnjo podobo je dobil v 18. stoletju, ko so ga obnovili grofje Attemsi, ki so grad obdržali do konca druge svetovne vojne. Ob gradu se razteza gozdni rezervat lipe in črnega gabra.

Posebnosti kraja

Terme Olimia, ki so se v zadnjih desetletjih razvile v Podčetrtku, nedaleč od slavnega Olimja, smo svojo moč za prihodnost in svoje razloge za ponos našle v bogatih tradicijah preteklosti. Legendo o iskanju čudodelne rože smo obogatili s celovito wellness ponudbo, ki skupaj z blagodejnimi učinki termalne vode vodi k preporodu telesa in duha.