naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
tematski
 
Lokacija: Rogaška Slatina (Evropa)
 
Lokacija: Rogaška Slatina (Slovenija)

Splošno o Rogaški Slatini

»Kdor je rojen za imenitnost, težko postane povprečen. Rogaški Slatini je bila že davno v zibko položena imenitnost. Prvi jo je, davno tega, kot pravi legenda, prebudil krilati konj Pegaz. Z udarcem kopita je poskrbel, da je iz nedrja zemlje na dan privrela mineralna voda z zdravilno močjo. Z vodo in okoli nje se je Rogaška Slatina oblikovala v lepotico, ki so se ji prišla priklanjat mnoga žlahtna imena Evrope. Tudi danes zdravilna voda skupaj s sodobno turistično ponudbo pritegne številne obiskovalce od blizu in daleč.
To je mesto vode.
Vir: TIC Rogaška Slatina  

Narava

Vse, kar je kulturnega, je iz narave in marsikaj v naravi je posledica kulture. Danost ni podarjena vsakemu, danost je podarjena izbranim. Rogaška Slatina je bila izbrana, da je z naravnimi in kulturnimi danostmi na gosto posejana.

Zabava & šport

Rogaško Slatino obdaja neokrnjena narava, ki nudi številne poti in možnosti. Tečete in sprehajate se lahko kjerkoli in po urejeni trim stezi, ki je opremljena z vajami za okrepitev telesa. Gozdne poti so urejene, tako da omogočajo popularno nordijsko hojo in kolesarjenje.

Zgodovina & kultura

Izkopanine ter rimska cesta, ki je mimo Lemberga in Rogatca vodila iz Celeie v Petovium dokazujejo, da so območje Rogaške Slatine poznali že Kelti in Rimljani. V neposredni bližini vrelca Tempel so našli rimsko bronasto iglo s šestimi glavami…

Posebnosti kraja

Edinstvena sestava naravne mineralne vode Donat Mg je še danes glavni razlog, da je Rogaška Slatina že stoletja priljubljeno evropsko zdravilišče…