naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
tematski

Posebnosti

Priljubljeno evropsko zdravilišče

http://www.rogaska-tourism.com/cms/controls/warehousehandler.ashx?path=/Slike/Vsebina/Priljubljeno_evropsko_zdravilisce/603&width=451&height=300Edinstvena sestava naravne mineralne vode Donat Mg je še danes glavni razlog, da je Rogaška Slatina že stoletja priljubljeno evropsko zdravilišče, specializirano za zdravljenje in lajšanje kroničnih gastroenteroloških, metabolnih (sladkorna bolezen, povišana vrednost maščob v krvi, prekomerna telesna teža), menedžerskih in psihosomatskih bolezni.

Zdravilna moč mineralne vode Donat Mg je osnova terapevtskih postopkov priznanega medicinskega centra Zdravilišča Rogaška z dolgoletno tradicijo. Medicinska strokovnost in specializiranost osebja ter individualna priprava programa so garancija kakovostne storitve. Rogaška Slatina je danes veliko več kot le zdravilišče. Razvila se je v atraktiven kraj, ki je znal 400-letno tradicijo združiti z modernim duhom sodobnosti.

Vir: TIC Rogaška Slatina

Tradicija steklarstva

http://www.rogaska-tourism.com/cms/controls/warehousehandler.ashx?path=/Slike/Vsebina/Tradicija_steklarstva/534Rogaška Slatina že več stoletij ponuja sprostitev, zabavo in zdravje v kozarcu. Njena bogata zapuščina prednikov se je skozi čas zelo dobro ohranila. Ne le doma, temveč tudi onkraj meja je kraj Rogaška Slatina znana po izredni kvaliteti brušenih in graviranih izdelkov iz kristalnega stekla, ki so jih ročno izdelovali steklarski mojstri. V Steklarni Rogaška svoje bogato znanje izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov črpajo iz skoraj 350-letne tradicije z območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti tako imenovane glažute.

V Steklarni Rogaška je danes možen nakup izdelkov v industrijski prodajalni in vodeni skupinski ogled steklarne in proizvodnje unikatnih izdelkov steklarskih mojstrov, ki s pihanjem oblikujejo raznovrstne oblike.

Vir: TIC Rogaška Slatina

Zanimivost: Donat Mg - Nekateri jo pijejo za zdravje, nekateri za lepoto in mladost, ostali za žejo. Nenavadni izviri brbotajoče vode z obilo mehurčkov so zbujali pozornost bržkone že pri Rimljanih, saj so se v neposredni bližini rogaških vrelcev križale poti, ki so povezovale rimski naselji Celeia in Petovia. Uporabniki »rogaških« izvirov so kmalu ugotovili, da so se po rednem pitju vode tudi prijetno počutili, in dober glas o izvirih se je začel počasi širiti.

Vir: TIC Rogaška Slatina