Posebnosti

Logarska dolina

Logarska dolina, ena najlepših ledeniških dolin Evrope, obiskovalca preseneti z vršaci Kamniško-Savinjskih Alp, z Rinko in drugimi slapovi, z mnogimi naravnimi in kulturnimi posebnostmi, ki bogatijo tudi sosednji dolini Robanov in Matkov kot. Dolina je izhodišče  planinskih in alpinističnih smeri, v njej je mogoče kolesarjenje, lokostrelstvo, jahanje, turno smučanje, tek na smučeh, sankanje, plezanje po zaledenelih slapovih.

Celje in okolica

Reka Savinja že od pradavnine ustvarja svojevrstno podobo kotline, ki jo osredišča Celje, knežje mesto pod obnovljenim Celjskim gradom. Regionalno gospodarsko, trgovsko, kulturno, izobraževalno in pomembno sejemsko središče ima privlačno srednjeveško jedro z muzeji, galerijami, starimi cerkvami, ...  V bližini mesta je Šmartinsko jezero, največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Iz Celja ni daleč do slovitih zdraviliških krajev - Dobrne, Topolšice, Laškega, Rimskih Toplic ter Rogaške Slatine in Podčetrtka. Obiska vredna je tudi Šaleška dolina z živahnim Velenjem, ki privlači z izjemnim podzemnim Muzejem premogovništva Slovenije, z odličnim turistično-rekreacijskim centrom ob Velenjskem jezeru in z Muzejem Velenje, kjer se nahaja 11 muzejskih zbirk.

Vir: Slovenia.info

Zanimivost: Kopanje in plavanje - Odkrijte vso pestrost kulinaričnih okusov - Poizkusite domače koline in potico, mlince, kopune, doma pridelano zelenjavo, kozjansko jabolko, ki ne pozna škropiv, salame narejene po preizkušenih  tradicionalnih receptih. Dežela se ponaša z lastnimi zorilnicami sira, varilnicami piva, doma kuhanega žganja in bogato ponudbo izvrstnih lokalnih vin, saj je to območje tudi eno izmed vinorodnih okolišev Slovenije.

Vir: Zavod Celeia Celje