Zabava in šport

Gibanje in šport

Destinacija je prepredena s številnimi urejenimi kolesarskimi in pešpotmi, jahalnimi centri in površinami za golf.

Tukaj lahko kolesarite  povsem lagodno in sproščujoče po ravnicah  in gozdovih ter obiščete mestna jedra in njihove znamenitosti  ali pa se preizkusite v izzivu hribovitih poti destinacije.

Tako kot s kolesom se lahko na izlete podate tudi peš. Cilji so številni – urejene pešpoti vas vodijo do jezer, gradov in njihovih razvalin ali pa cerkva in planinskih domov na griči ali vrhovih destinacije.

Vir: Zavod Celeia Celje

Adrenalinski športi

 V Deželi Celjski je adrenalinski šport ena izmed priljubljenih športnih aktivnosti.

V Celju lahko preizkusite zorbing na Šmartinskem jezeru ali bobkart na Celjski koči, z balonom lahko poletite tako v Celju in Vojniku kot tudi na Jelenovem grebenu v Podčetrtku. Rogla nad Zrečami ponuja adrenalinsko sankanje, plezanje pa je možno v Kotečniku pri Žalcu in na plezalni steni na Vranskem in na Čreti.

V Preboldu se lahko preizkusite tudi v športnem letalstvu; prav tako tudi v Slovenskih Konjicah, kjer vam ponujajo še možnost šole letenja in padalstva.

Vir: Zavod Celeia Celje

Zanimivost: Iz Celja ni daleč do slovitih zdraviliških krajev - Dobrne, Topolšice, Laškega, Rimskih Toplic ter Rogaške Slatine in Podčetrtka.