naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
Lokacija: Slovenske Konjice (Evropa)
 
Lokacija: Slovenske Konjice (Slovenija)

Splošno o Slovenske Konjice

Ko se ob vzhodu razpre veličastno Pohorje, se vzdolž reke Dravinje odprejo vrata v Slovenske Konjice, mesto s tisočletno trško zasnovo. Prijazno podeželsko mesto je središče Dravinjske doline, ki se svojimi skrbno obdelanimi polji in vinorodnimi griči steguje proti Boču, Ptujski gori, Haloškim goricam in Dravskemu polju.

Vir: LTO Rogla – Zreče  


Narava

Sprehodi pod Konjiško goro ponujajo doživljanje narave, so pozaba skrbi. V parkih nad dvorcem Trebnik, ob zaključku potepa po starem mestnem jedru, je v senci pod mogočno goro zopet moč začutiti utrip preteklosti. Zeliščni vrtovi dvorca z zakladnico zeliščnih pripravkov nudijo pomoč v divjem tempu vsakdana.

Zabava & šport

S kolesom se odpravite med stoletne pohorske gozdove, po zelenih travniških preprogah ali skozi urejene vinograde in sadovnjake na sončnih legah Dravinjskih goric.

Zgodovina & kultura

Skozi staro mestno jedro Slovenske Konjice se je nekoč vila Rimska cesta in še iz teh časov naj bi po eni izmed legend Konjice dobile ime po počivališču konjskih vpreg.

Posebnosti kraja

Slovenske Konjice so mesto cvetja in vina, saj se na celotni površini občine razteza okoli 400 ha slikovitih in urejenih vinogradov. Mesto je zgled prijaznosti in urejenosti.