naravni
 
zgodovinski
 
reke
 
Lokacija: Žalec (Evropa)
 
Lokacija: Žalec (Slovenija)

Splošno o Žalcu

Žalec se prvič omenja leta 1182, trške pravice pa dobi leta 1265. V času turških vpadov utrpi hudo škodo, zato okoli cerkve pozidajo tabor s štirikotno zasnovo in štirimi okroglimi obrambnimi stolpi na vogalih. Obrambni zid je bil kasneje porušen, od stolpov pa se je do današnjih dni ohranil le jugozahodni obrambni stolp, zidan iz prodnikov s strelnimi linami in značilno stožčasto streho. 

Vir: TIC Žalec   

Narava

Zlata je vreden vsak košček neokrnjene narave, ki ga še lahko najdemo. Žalec je poln zgodb, ki jih govori narava, človek pa jih je zapisal. Radovedno se podajte po naših učnih poteh in obiščite sanjske kotičke, sami ali v družbi.

Zabava & šport

V Žalcu je veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa: pohodništvo, plezanje, kolesarjenje, jezdenje konj, ribolov, tematske in sprehajalne poti.

Zgodovina & kultura

Žalec je bil zaradi svoje lege že od nekdaj pomembna postojanka, kar se odraža v pestrosti kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Posebnosti kraja

Izkušnje in ljudje nas bogatijo, zato si brez slabe vesti vzemite svoj prosti čas zase. Zapolnite ga z zabavo, ustvarjanjem, s športom, predvsem pa z druženjem. Žalec živi pestro družabno življenje. Gosti številne festivale in tradicionalne prireditve, tako turistične, športne kot tudi kulturne.