naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
smučanje
 
jezera
 
Lokacija: Zreče (Evropa)
 
Lokacija: Zreče (Slovenija)

Splošno o Zreče

V objemu mogočnih pohorskih vrhov, kjer se reka Dravinja umiri in poveže ta svet z Dravinjskimi goricami ležijo Zreče, mlado slovensko mesto, ki ga navdihuje uspešno gospodarstvo in razvoj turistične dejavnost, katere nosilca v širši destinaciji sta športni center in klimatsko zdravilišče Rogla ter termalno zdravilišče Terme Zreče.
Zreče so mesto v SV Sloveniji pod obronki Pohorja v Dravinjski dolini. Turizem je postal v zadnjih desetletjih ena najpomembnejših gospodarskih panog v občini Zreče, saj sta se razvila Klimatsko-turistični center Rogla na 1.500 m nadmorske višine in termalno zdravilišče Terme Zreče,

Vir: LTO Rogla – Zreče  

Narava

Območje Pohorja s pestrim rastlinskim in živalskim svetom, predstavlja enega izmed biserov narave Slovenije. To dokazuje tudi uvrstitev Pohorja v mrežo posebnih evropskih naravovarstvenih območij Natura 2000.

Zabava & šport

Peš ali s kolesom se lahko odpravite med stoletne pohorske gozdove, po zelenih travniških preprogah ali skozi urejene vinograde in sadovnjake na sončnih legah dravinjskih goric. Na mnogih označenih pohodniških in kolesarskih poteh boste spoznali naravne znamenitosti ali zgovorne ostanke davne preteklosti.

Zgodovina & kultura

Prvi sledovi naselitve na Zreškem področju segajo že skoraj 4.000 let nazaj v obdobje mlajše kamene dobe, kar dokazujejo številne arheološke najdbe na Brinjevi gori in na Gračiču. Od gradov je bil nekoč najpomembnejši Zreški grad Freudenberg, ki je stal na hribu pod Brinjevo goro in se prvič omenja leta 1224.

Posebnosti kraja

Na 1.517 metrih nadmorske višine je svet pravljično bel. Še posebej v zimskih dnevih, ko planjave počivajo pod debelo puhasto odejo naravnega snega in se mogočne pohorske smreke upogibajo pod snežno odejo.