naravni
 
zgodovinski
 
vodni
 
smučanje
 
jezera

Zabava in šport

Učne poti

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/doma%C4%8Di_poznavalci.jpgNaravoslovna učna pot Petelinjek: Sredi septembra 2007 so uradno odprli naravoslovno učno pot Petelinjek. Naravoslovna učna pot je namenjena predvsem učencem in dijakom, ki bodo z aktivno udeležbo ob 13 tematskih tablah spoznavali življenje v ribnikih, močvirjih, na mokrotnih travnikih, v jelševju in v gozdu.

Škratova učna pot: Vedoželjni obiskovalci Rogle se bodo prav gotovo podali po Škratovi učni poti proti Jurgovem, na kateri bodo, spoznavali neizmerno bogastvo in pestrost narave.

Srčkova učna pot: Pot so uredili leta 2012. V pot so povezani elementi naravne in kulturne dediščine v Zrečah. Pot je krožna in meri 10,1 km in omogoča poljuben vstop in izstop. Srčkova učna pot poteka mimo 13 naravnih in kulturnih znamenitosti Zreč in ima torej kar trinajst učnih postaj, kjer so postavljene tudi informativno-izobraževalne table.

Vodna učna pot: Vodna učna pot Zreče povezuje obnovljen vodnjak na železniški postaji, stare mline ob Dravinji in na njenih mlinščicah, reko Dravinjo in njene pritoke ter Zreško jezero in termalno kopališče. Zreče imajo izredno vodno bogastvo, ki je že v preteklosti bila osnova gospodarskega razvoja kraja.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Kulinarične poti

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/pohorski_lonec_copy1.jpgGozdna pot: Pot se Začne pri Termah Zreče, nadaljuje pa se po glavni poti proti Rogli, kjer vas bo že v vasi Boharina »pozdravil« družinski hotel družine Težak Hotel pod Roglo, v katerem prevladuje ambient starinskega pohorskega sloga

Krušna pot: Krušno pot lahko spoznavate po drobtinicah, nanjo pa se lahko podate že, če imate le uro ali dve časa. Pot se začne pri Termah Zreče, nadaljuje pa se  do Zreške tržnice in naprej do Izletniške kmetije Ančka, ki je poznana predvsem po odlični hrani iz domače kuhinje zakoncev Kejžar.

Vinsko-sadna pot: Vinogradniška-sadjarska pot se prične pri cepiču najstarejše vinske trte na ploščadi pri zreški avtobusni postaji, vodi pa vas do Vinogradništva Andrejc, kjer vam bodo kozarce napolnili s tramincem, modrim pinotom in chardonnayem.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Kolesarski izleti

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/kolesarja_modro_nebo1.jpgS kolesom se odpravite med stoletne pohorske gozdove, po zelenih travniških preprogah ali skozi urejene vinograde in sadovnjake na sončnih legah Dravinjskih goric.

Kolesarska pot L353 Slovenske Konjice: Zreče - Gračič - Gabrovlje - kmetija Petelinek - Škalce - Gostilna Grič - Vinska klet Škalce Zlati grič - Slovenske Konjice (v bližini staro mestno jedro, cerkev sv. Jurija, Dvorec Trebnik, Mestna galerija Riemer) - Dobrovlje (v bližini Kovačija Šrekl-Zajc, Bucijev mlin, Petelinekov mlin) - Radana vas - Zreče

Kolesarska pot L351 Gorenje: Zreče - Loška Gora - Hotel Pod Roglo - Boharina - Izletniška kmetija Ravničan - Padeški Vrh - Turistična kmetija Ramšak - Planina na Pohorju - Turistična kmetija Gričnik - Gorenje pri Zrečah - Gostišče Smogavc - cerkev sv. Kunigunde - Črešnova - Zlakova - cerkev sv. Martina - Hram Zimrajh (v bližini cerkev sv. Matere Božje na Brinjevi gori in cerkev sv. Neže) - Gračič - Radana vas - Zreče

Kolesarska pot L352 Križevec: Zreče - jezero Zreče - Križevec - Turistična kmetija Urška - Stranice - Ljubnica - Loška Gora - Zreče

Pohorska kolesarska pot - Izlet Žička kartuzija: Zreče – Križevec – Stranice (Muzej 100 Frankolovskih žrtev - Frankolovski zločin) – Črešnjice – Sojek – Žiče Žička kartuzija samostan – Špitalič – Žiče – Blato – Konjiška vas – Slovenske Konjice – Zreče

Vir: LTO Rogla – Zreče

Pohodniški izleti

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/pohodnistvo.jpgSpoznajte destinacijo Rogla - Pohorje peš po označenih pohodnih poteh. Naužijte se svežega zraka skozi bogate pohorske gozdove, cvetoče travnike, rodovitna polja in vinograde.

Razgledni stolp: Hotel Planja - Razgledni stolp (1517 m) - Hotel Planja

Lovrenška jezera: Hotel Planja – Ostruščica (1498 m) – Mulejev vrh (1533 m) - Lovrenška jezera (šotno barje) - Jezerce – Koča na Pesku - Hotel Planja

PP1 Brinjeva gora: Zreče (avtobusna postaja) – Kavarna in Pekarna Težak – most čez Dravinjo - kmetija Kumarišek – razvaline gradu Freudenberg – cerkev Matere Božje na Brinjevi gori (630 m) – cerkev sv. Neže na Goliki (608 m) – kmetija Kumarišek – Zreče

Črno jezero: Hotel Planja - Koča na Pesku  - Zgornja brv - Klopni vrh (1340 m) - Pragozd Šumik (slapova Veliki in Mali Šumik) – Kmečki vrh - Črno jezero – Dom na Osankarici - Trije žeblji (spomenik NOB) – Zgornja brv - Pesek - Hotel Planja

Pesek: Hotel Planja - Razgledni stolp – Koča na Pesku (1387 m) – Mašinžaga – Sedlo komisija (šotno barje) – Ostruščica (1498 m) - Hotel Planja

PP3 Izletniška kmetija Ančka: Zreče (avtobusna postaja) – park pri Termah Zreče – potok Koprivnica – razvaline gradu Jamnik – Bork  - Izletniška kmetija Ančka – kamnolom – Stara Dobrava – Zreč

Vir: LTO Rogla – Zreče

Plezanje

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/rogla_plezanje08.jpgPlezalne dogodivščine na Rogli se predstavljajo z izvirnimi programi za rekreativce, začetnike, šole, podjetja ter družine. Nižja plezalna stena višine 2.90 metra je primerna za otroke in ogrevanje pred pravimi izzivi na višji plezalni steni višine 9 metrov. Plezanje vzpodbuja družinski duh in motivacijo, da preizkusite sami sebe v nori avanturi. Plezalne dogodivščine vam omogočajo samozaupanje, zagotovijo veselje, smeh in zdravo zabavo.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Nordijska hoja

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/nordijska.jpgIzkušeni vodniki vas bodo popeljali v osrčje pohorskih gozdov, pri čemer vas bodo seznanili z osnovami nordijske hoje, ki je ena najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih telesnih aktivnosti in je izvedljiva preko celega leta ter primerna za ljudi vseh starosti in ravni telesne pripravljenosti.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Športni ribolov

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/jezero.jpgV neposredni bližini Term Zreče leži Zreško jezero z urejeno sprehajalno potjo in prijetnimi kotički za športni ribolov. Številne ribiče navdušuje bogat ulov številnih vrst rib, kot so smuč, ščuka, postrv, klen, podust, krap, in zelenka. Športni ribolov je mogoče tudi na umetnem jezeru Mašin žaga na Rogli.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Smučanje

http://www.destinacija-rogla.si/modules/gallery/uploads/fun_-_rogla1_copy.jpgNa 1.517 metrih nadmorske višine je svet pravljično bel. Še posebej v zimskih dnevih, ko planjave počivajo pod debelo puhasto odejo naravnega snega in se mogočne pohorske smreke upogibajo pod snežno odejo.

Odlično pripravljena smučišča in tekaške proge, na katerih se pripravlja tudi najboljša slovenska tekačica Petra Majdič, omogočajo smučarjem in tekačem obilo športnih užitkov. Rogla omogoča smučarske užitke od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Na skrbno urejenih progah smučarjem zagotavljamo najmanj 100 dni smučarskih dni, saj so vsa smučišča opremljena z napravami za umetno zasneževanje. Tudi mali nadebudneži se zabavajo. Nekateri počnejo to s prvimi zavoji v šoli smučanja, medtem ko se ostali zabavajo v vrtcu na snegu. Tisti, ki jim ne manjka energije in adrenalina, se dobro znajdejo tudi na ovirah v Fun parku Rogla, poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga.

Tek na smučeh

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/img_6175__ervin_1.jpgVse večja priljubljenost teka na smučeh se odraža tudi na novem tekaškem poligonu, ki je namenjen rekreativnim smučarjem tekačem, številnim šolarjem, ki se s tekom na smučeh srečujejo v šolo v naravi ter vrhunskim smučarjem tekačem. V okviru tekaškega centra Rogla, se urejene proge za rekreativni in tekmovalni tek na smučeh ter štartno-ciljna arena. Z obnovo in dopolnitvijo sistema obstoječih tekaških prog so dodane možnosti za izvedbo tudi najzahtevnejših mednarodnih tekmovanj. V zimski sezoni 2011/12 je Rogla že drugič gostila tekmovanje za Svetovni pokal v teku na smučeh.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Bike park

http://www.destinacija-rogla.si/modules/store/uploads/bike_park_2.jpgV mesecu juliju 2012 so na Rogli odprli Bike park Rogla Powered by Scott. Gre za najnovejši kolesarski park v Sloveniji, ki je tudi edini primeren za začetnike in otroke. Bike park Rogla je odprt od petka do nedelje od 9.00 do 17.00 ure.

Vir: LTO Rogla – Zreče

Zanimivost: Adrenalinsko sankališče Zlodejevo - Letno zimsko adrenalinsko sankališče Zlodejevo ponuja odlično zabavo za vse generacije v vseh letnih časih. Veter okoli ušes, hitrost, ki dvigne srčni utrip, adrenalinska vožnja v osrčje pravljičnih pohorskih gozdov. Zabava za vso družino je zagotovljena s spustom po 1360 metrov dolgi progi s strmimi zavoji.

Golf

http://www.destinacija-rogla.si/modules/gallery/uploads/gric04a.jpgGolf igrišče Zlati Grič leži med vinogradi v Škalcah v neposredni bližini Zreč. Razgibano igrišče ima 9 igralnih polj, katerih skupna dolžina je 2500 metrov in ima par 35.

Vir: LTO Rogla – Zreče