vsi parki
 
 
 
 
 
nacionalni
 
 
 
 
 
naravni
 
 
 
 
 
zgodovinski
 
 
 
 
 
vodni
 
 
 
 
 
zabaviščni
 
 
 
 
 
tematski
 
 
 
 
 
pustolovski
 
 
 
 
smučanje
 
 
 
morje
 
 
 
gore
 
 
 
reke
 
 
 
jezera
 
 
 
naselja
 
ali izberite mesto tukaj:

O Zasavski

V osrednjem delu Slovenije se na obe strani reke Save širi razgibano Posavsko hribovje. Čez njegove slikovite vrhove so nekdaj vodile tovorne poti, danes pa so hribi in planine nadLitijo, Zagorjem, Trbovljami in Hrastnikom predvsem priljubljeni izletniški cilji. Kraji ob Savi in ob najpomembnejši slovenski železniški povezavi so polni knapovskih tradicij.
Na okoli 200 let rudarjenja spominjajo svojevrstne delavske kolonije. O preteklosti območja priča tudi Revirski muzej v Trbovljah.  Zagorje leži natanko na 15. poldnevniku, na kar opozarja tudi posebno mestno obeležje.

Vir: Slovenia.info

Narava

Zasavsko hribovje je dokaj raznoliko območje, prekrito predvsem z gozdno površino, ponekod tudi z gričevjem ali skalovjem.

Zabava & šport

Iz Trbovelj, središča Zasavja, vodijo pohodniške in kolesarske poti na Kum, najvišji vrh Posavskega hribovja, ki očara z razgledi, na Mrzlico in Čemšeniško planino, na partizanske Čebine ter na številne druge urejene postojanke.

Zgodovina & kultura

Kraji ob Savi in ob najpomembnejši slovenski železniški povezavi so polni knapovskih tradicij. Na okoli 200 let rudarjenja spominjajo svojevrstne delavske kolonije.

Posebnosti kraja

Trboveljski dimnik je 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje in je najvišja zgradba v Sloveniji in najvišji dimnik v Evropi. Po načrtih nemškega podjetja Karrena so ga zgradili leta 1976...